De brand/diefstal- verzekeringen

 

De brand/diefstalverzekeringen:

Uw eigen huis is een waardevol bezit. Wanneer hier onverwachts schade aan ontstaat, is dit bijzonder vervelend en kan dit leiden tot hoge kosten. De woonhuisverzekering biedt een oplossing voor deze financiële gevolgen.

Een woonhuisverzekering, ook wel een opstalverzekering genoemd, is een verzekering waarmee u schade aan uw woning en alle daarbij horende aard en nagelvaste zaken die aan het huis zit kunt afdekken.

Een opstalverzekering is onder te verdelen naar verschillende dekkingen. Schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing is altijd verzekerd. Met een uitgebreide dekking bent u daarnaast ook verzekerd voor kleine onhandigheden in huis. Onder de uitgebreide dekking valt onder andere ook stormschade, rookschade,  aanrijding/aanvaring met de woning, schade door omvallende bomen, hak- en breekwerk nodig voor opsporing van lekkage en hagelschade aan verfwerk.
 

De inboedelverzekering:

Het is een geruststellend idee als u weet dat uw inboedel goed verzekerd is met een inboedelverzekering. Alles wat verhuisbaar is, valt onder uw inboedel. Met een inboedelverzekering is uw inboedel onder meer verzekerd tegen schade door diefstal, schade door brand, blikseminslag, luchtvaartuigen en ontploffing. Daarnaast krijgt u in veel gevallen bij brandschade de nieuwwaarde uitgekeerd.

Daarnaast kunt u zaken aanvullend verzekeren, bijvoorbeeld  lijfsieraden, verzamelingen, kunst en antiek of audio en computers of muziekinstrumenten.

Bij de meeste verzekeringen regelen bepalen wij a.h.v. een inboedelwaardemeter vooraf wat het verzekerd bedrag moet zijn; u loopt dan géén enkel risico van onderverzekering.
 

Cookie instellingen