Pensioenen & Hypotheken

Goed hypotheekadvies

Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke financiële beslissingen die u voor een langere termijn neemt. Goed hypotheekadvies is dan ook noodzakelijk om een beslissing te kunnen maken. Ook voor een advies over een hypotheek kunt u terecht bij de gecertificeerde specialisten van MM ZEKER.

Eenmaal een droomhuis gevonden, dan begint het traject om een hypotheek af te sluiten. Er komt veel kijken bij het regelen van de hypotheek. Zo zijn er heel veel verschillende vormen hypotheken met weer allerlei mogelijkheden. Het afsluiten van een hypotheek is een beslissing die gaat over veel geld en u zit er voor een langere periode aan vast. Het is daarom belangrijk de tijd te nemen om de hypotheek goed te regelen. MM ZEKER helpt u bij het maken van de juiste keuzes.
 

Start hypotheekproces

Op het moment dat u plannen heeft om een huis te kopen, is het belangrijk om uw financiële situatie onder de loep te nemen. Wat kunt en wilt u maandelijks kwijt zijn aan de hypotheeklasten? In deze fase kunt u al advies in winnen van de Hypotheekadviseur of online de hypotheek berekenen. Het traject van een hypotheek afsluiten begint echt wanneer u een huis op het oog heeft om te kopen.

Dit traject delen wij op in 4 stappen:
1. kennismaking en inventarisatie;
2. doornemen van de mogelijkheden;
3. de afronding, en;
4. een servicebezoek.

In de eerste stap krijgt u uitleg over de verschillende hypotheekvormen en wordt er een klantprofiel en risicoprofiel vastgesteld. In de volgende afspraak bespreken we de selectie en maakt u een keuze. In de tweede stap vragen wij de hypotheek aan bij de geldverstrekker. In de derde stap tekenen we de offertes en vullen we de aanvraagformulieren in. De laatste stap is het inrichten van de alles-in-één map waardoor u alle belangrijke papieren over de hypotheek bij elkaar heeft en is er ruimte om vragen te stellen. Een hypotheek afsluiten kost dus tijd.

Na de aanvraag van de hypotheek duurt het gemiddeld nog zo’n twee maanden voor de hypotheekakte passeert bij de notaris. Het verzamelen van alle benodigde documenten (zoals de verzekeringen, gezondheidsverklaring en werkgeversverklaring), kost het meeste tijd en is afhankelijk van hoe snel u de benodigde documenten kunt aanleveren.
 

Hypotheeksoorten

Voor nieuwe hypotheken kunt u alleen onder bepaalde voorwaarden de rente aftrekken. U moet de hypotheek in 30 jaar aflossen volgens minimaal een annuïtair schema. De lineaire en annuïtaire hypotheek zijn daarom nu de meest aantrekkelijke hypotheekvormen.
 

Annuïteitenhypotheek

U betaalt maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. In het begin van de looptijd betaalt u veel rente en lost u weinig af. Later is dat omgekeerd: u betaalt dan weinig rente en lost veel af. Aan het einde van de looptijd heeft u de hele hypotheek afgelost. Als u gebruikmaakt van hypotheekrenteaftrek zijn de netto lasten in het begin laag. Later lopen de maandlasten op.
 

Lineaire hypotheek

U lost elke maand hetzelfde bedrag af. Bijvoorbeeld 1/360e deel bij een looptijd van 30 jaar. U betaalt rente over de resterende schuld. De maandelijkse lasten zijn in het begin hoog, maar gaan later omlaag. Aan het einde van de looptijd heeft u de hypotheek helemaal afgelost.
 

Oudere hypotheekvormen

Heeft u vóór 1 januari 2013 een woning gekocht, dan kan het zijn dat u een ander type hypotheek hebt afgesloten. De rente was destijds ook bij deze hypotheken aftrekbaar. Koopt u een nieuwe woning en had u al zo’n hypotheek, dan kunt u hier soms een deel van meenemen naar uw nieuwe hypotheek. Bespreek de mogelijkheden met uw hypotheekadviseur.
 

Spaarhypotheek

U betaalt iedere maand een bedrag aan rente. U lost niets af. In plaats van af te lossen, spaart u tijdens de looptijd het volledige bedrag bij elkaar om de hypotheek af te lossen. Aan het einde van de looptijd kunt u uw hypotheek zeker aflossen. U spaart via een levensverzekering of een bankspaarrekening. Bij een levensverzekering betaalt u een deel van de premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Bij banksparen is dit niet zo. U kunt er voor kiezen een losse overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. De rente die u ontvangt is altijd gelijk aan de hypotheekrente. Zo hebt u geen last van renteschommelingen.
 

Beleggingshypotheek

U betaalt naast rente maandelijks een bedrag waarmee belegd wordt. De opbrengst aan het eind van de looptijd is volgens planning genoeg om uw hypotheek af te lossen. Dit hangt echter af van de ontwikkelingen op de beurs.
Een beleggingshypotheek kan meer opleveren, maar u hebt ook meer onzekerheid. U belegt zelf of via een levensverzekering. Ook betaalt u vaak een premie voor een overlijdensrisicoverzekering.
 

Aflossingsvrije hypotheek

U lost tijdens de looptijd niets af. U betaalt alleen rente, die aftrekbaar is. Dit kan alleen voor een deel van de hypotheek, of als er genoeg overwaarde is. U zorgt zelf voor het opbouwen van vermogen zodat u aan het eind van de looptijd kunt aflossen.
 

Hybride hypotheek

Dit is een combinatie van hypotheken: een deel spaarhypotheek, een deel beleggen en een deel aflossingsvrij.
 

Financieringen

Heeft u tijdelijk aanvullend krediet nodig of u wilt een nieuwe auto, motor of boot kopen; voor bijna alle situaties waar u voor een korte of langere periopde geld wilt lenen kunnen wij een passende oplossing voor u aanbieden.

Al naar gelang het bestedingsdoel van de financiering regelen wij een persoonlijk krediet of een doorlopend krediet (bij de laatste kunt u gedurende de looptijd steeds tot het kredietmaximum geld opnemen).

Gezien de lage rente-stand kan het soms ook voordelig zijn om uw bestaande krediet(en) over te sluiten tegen beduidend lagere maandlasten.

Let op; voor alle kredietaanvragen wordt getoetst of er lopende kredieten of andere registraties zijn bij het Bureau Krediet Registratie (BKR).
 

Afspraak Hypotheekgesprek

Cookie instellingen